Vind jij het leuk om te werken in de keuken, gasten te bedienen of creatief bezig te zijn? Het Blok in Lichtenvoorde biedt arbeidsmatige dagbesteding en leerwerkplekken.
Wij streven naar een samenleving waarin niemand meer wordt uitgesloten. Daarom leiden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op binnen de horeca en detailhandel. Het doel daarvan is om de persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en uitstroom naar betaald werk mogelijk te maken. Wij geloven namelijk in werk voor iedereen en een arbeidsmarkt waar verschil heel gewoon is!
Onze bevlogen medewerkers kunnen vanwege bijzondere omstandigheden niet vanzelfsprekend een baan vinden en/of onderhouden. Het Blok werkt momenteel met gemiddeld 24 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal van onze medewerkers hebben het doel om door te stromen naar een reguliere baan. Anderen blijven bij ons in Lichtenvoorde voor arbeidsmatige dagbesteding.
Samen met de kok bereid je dagelijks heerlijke verse soepen, sauzen, chutneys, belegde broodjes en andere lekkernijen. Je leert van onze kok de kneepjes van het vak! Samen met onze professionals zorg jij voor een glimlach op de gezichten van onze gasten. Je zet heerlijke koffies, neemt bestellingen op, serveert eten en drinken en schept lekkere bolletjes boerenijs.
Sta je liever niet zo op de voorgrond? Je kunt ook andere werkzaamheden doen die minstens zo belangrijk zijn. Denk hierbij aan boodschappen doen, koelingen vullen en bestek poleren. Maar ook groente en fruit schillen en snijden, schoonmaken etc. Ben je liever creatief bezig? Ook dat kan bij Het Blok. Je kunt helpen bij het inpakken van cadeaus, servies beschilderen, gebaksdozen versieren en nog veel meer.
Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en wensen! Graag coachen we jou bij het zetten van een volgende stap.
Het Blok in Lichtenvoorde is een erkend leer- en werkbedrijf. Door stages en leerbanen aan te bieden leveren we een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.
We begeleiden studenten van de volgende opleidingen:
Het Blok in Lichtenvoorde is een fijne omgeving om werkervaring op te doen of stage te lopen. Als stagiaire help je mee in de keuken, bedien je onze gasten, werk je in onze winkel, begeleid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en denk en beslis je mee over allerlei ontwikkelingen. Je wordt begeleidt door ervaren professionals.
Studenten hebben een frisse kijk en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten mee. Dit vinden wij leuk want samen bouwen we aan de toekomst! Heb je interesse in een stageplaats bij Het Blok in Lichtenvoorde? Neem dan contact met ons op.
Lijkt het jou leuk om te werken bij Het Blok? De leukste lunchroom en cadeauwinkel met een sociale missie! Ook als we geen vacature hebben mag je ons benaderen. Wij hebben op dit moment de volgende vacatures openstaan:
Wij zijn dol op samenwerken! Heb je een goed idee en kun je je helemaal vinden in onze missie en visie? Neem dan contact met ons op via: info@hetbloklichtenvoorde.nl en wie weet komen we met elkaar verder.
Met een financiële bijdrage, kennis en kunde van onze partners kunnen wij onze start-up laten groeien waardoor we samen blijvend een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling, arbeidsparticipatie en een samenleving waarin niemand meer wordt uitgesloten.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 year | Deze cookie, ingesteld door de GDPR Cookie Consent-plug-in, wordt gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Advertentie" vast te leggen. |
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Analytics" op te slaan. |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | De cookie wordt ingesteld door GDPR-cookietoestemming om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Functioneel" vast te leggen. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookies worden gebruikt om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Noodzakelijk" op te slaan. |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor de cookies op te slaan in de categorie "Overig. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | Deze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de gebruikerstoestemming voor de cookies in de categorie "Prestaties" op te slaan. |
elementor | never | Deze cookie wordt gebruikt door het WordPress-thema van de website. Hiermee kan de website-eigenaar de inhoud van de website in realtime implementeren of wijzigen. |
viewed_cookie_policy | 11 months | De cookie wordt ingesteld door de GDPR Cookie Consent-plug-in en wordt gebruikt om op te slaan of de gebruiker al dan niet toestemming heeft gegeven voor het gebruik van cookies. Het slaat geen persoonlijke gegevens op. |
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
_gat | 1 minute | Deze cookie wordt geïnstalleerd door Google Universal Analytics om het aantal verzoeken te beperken en zo de verzameling van gegevens op sites met veel verkeer te beperken. |
_p_hfp_client_id | past | Deze cookie wordt geplaatst door de provider Elfsight. Deze cookie wordt gebruikt om hyped up views te voorkomen. |
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
_ga | 2 years | De _ga-cookie, geïnstalleerd door Google Analytics, berekent bezoekers-, sessie- en campagnegegevens en houdt ook het sitegebruik bij voor het analyserapport van de site. De cookie slaat informatie anoniem op en kent een willekeurig gegenereerd nummer toe om unieke bezoekers te herkennen. |
_ga_7R8BLPS8XJ | 2 years | Deze cookie wordt geplaatst door Google Analytics. |
_gat_gtag_UA_207937852_1 | 1 minute | Deze cookie is ingesteld door Google en wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. |
_gid | 1 day | De _gid-cookie, geïnstalleerd door Google Analytics, slaat informatie op over hoe bezoekers een website gebruiken, terwijl er ook een analyserapport wordt gemaakt van de prestaties van de website. Sommige van de gegevens die worden verzameld, omvatten het aantal bezoekers, hun bron en de pagina's die ze anoniem bezoeken. |
Verse croissant, belegd broodje, miniyoghurt en verse sinaasappelsap of appelsap
Yoghurt met mangocompote, mango en een crumble van lotuskoekjes
Een klein yoghurtje in een weckpotje
Chiapudding met frambozencompote, yoghurt, vers fruit en granola
Hawaiibowl, ananas, mango, passievrucht en granola
Blue berry bowl, banaan, blauwe bes, chiazaad en rood fruit
Red velvet pancakes, witte chocoladesaus en rood fruit
Pulled Chicken, coleslaw en srirachasaus (kan vegetarisch met pulled jack fruit)
Hamburger op een brioche bol, cheddarkaas, spek, courgette pickles en tomatenrelish
Rendang, getoast brood, tauge en pickles van radijs en wortel
Brioche brood, tonijnsalade met wasabimayonaise
Brie uit de oven, vijgenjam en notencrumble
Geitenkaas, advocadocreme, rauwe ham, gepocheerd ei en crispy chili
Old Amsterdam met appelperenchutney
Briochebrood, gerookte zalm, roomkaas en komkommer
Verrassing van de maand; vraag onze medewerkers naar het lekkers van deze maand.
Een plankje met lekkernijen, waaronder; een soepje, kaasstengel, broodje en een salade of yoghurt
Twee soorten springrolls met een verrassende (vegetarische) vulling geserveerd met een sojadip
Tosti met achterham en kaas (met saus + 0,50)
Tosti met achterham, kaas en ananas (met saus + 0,50)
Tosti met Mexicaans gehakt, kaas, tortillachips en chilisaus
Tosti met mozzarella, tomaat en pesto
Tosti met pulled jack fruit en vegan kaas
Sandwich met tonijn, komkommer, tomaat en ei
Sandwich met kip, spek, komkommer, avocado crème en BBQ saus
Een lekker warm voorafje geserveerd met kaasstengel
Geserveerd met brood, kruidenboter en kaasstengel
Verschillende soorten sla, rode biet, chioggiabiet, kumquat, geitenkaas, blauwe bessen met een limoenmayonaise, geserveerd met brood en kruidenboter
Verschillende soorten sla, gerookte kip, gegrilde perzik, mango, gepofte tomaatjes, gekruide pompoenpitjes met een balsamicodressing, geserveerd met brood en kruidenboter
Met slagroom + 0,50
Met slagroom + 0,50
Met slagroom + 0,50
Met slagroom + 0,50
Laat je verrassen!
Tortillachips met kaas en diverse dips
Tortillachips met kaas, Mexicaans gehakt en chilisaus
Diverse soorten brood met diverse dips
Kaas, chorizo, tomaatjes borrelnootjes, kaasstengels, wraps en brood met dips
Gehaktballetjes in BBQ saus, krokante kipstukjes, nacho's met chilisaus, mini-broodjes met kruidenboter en knoflooksaus
“Vroeger al vond ik het leuk om te koken, om iets lekkers voor een ander klaar te maken. Bij Het Blok verzorg ik samen met Ulrike de lunches en maak ik het gebak klaar. Ze leert me de kleine dingetjes die bij het koken belangrijk zijn. Ik vind het prettig dat ik in de keuken zonder al te veel prikkels mijn eigen ding kan doen. Daar word ik rustig van.
Voordat ik bij Het Blok aan de slag ging lukte het me niet om te werken vanwege stress en paniek. Ook een opleiding volgen is voor mij moeilijk vanwege mijn dyslexie. Bij Het Blok leer ik om mijn energie te verdelen en de balans te behouden. Ik kan heel hard werken, maar moet oppassen dat ik niet té hard ga, want ik raak snel overprikkeld. Dat gaat steeds beter: ik begon hier met een paar uurtjes per week en heb dat inmiddels opgebouwd tot drie dagen.
Als ik ‘s ochtends op mijn werk kom, deel ik hoe het met me gaat. Even inchecken en kletsen over wat me bezighoudt. Heb ik een mindere dag, dan is dat niet erg; ook dat gevoel mag er zijn. Ik heb het idee dat ik hier helemaal mezelf kan zijn en dat geeft me vertrouwen. Zijn wie je bent en voelen wat je voelt; daar krijg je hier de ruimte voor.
Stapje voor stapje krijg ik het vertrouwen in mezelf terug, en daarmee ook in mijn toekomst. Al vind ik het nog wel moeilijk om over mijn toekomstperspectief na te denken. Ik heb altijd graag in de zorg willen werken, maar dat wordt lastig zonder diploma. Gelukkig voel ik me momenteel bij Het Blok thuis. De druk ligt hier minder hoog, het is fijn om te weten dat er iemand is die met je meekijkt. Fouten maken mag, iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Ik vind hier de uitdaging die ik nodig heb, maar dan wel op mijn tempo.
Wie je ook bent en wat je verhaal ook is: bij Het Blok is iedereen heel erg welkom. Dat voel je meteen als je bij ons binnenkomt. Niks is gek, alles mag er zijn. Wat Het Blok doet is bijna wonderlijk!”
Downloads