Natasja Scharenborg

Werk voor Iedereen! Jou?

Dagbesteding Lichtenvoorde
Dagbesteding Lichtenvoorde
Sterke man

Vind jij het leuk om te werken in de keuken, gasten te bedienen of creatief bezig te zijn? Het Blok in Lichtenvoorde biedt arbeidsmatige dagbesteding en leerwerkplekken.

Wij streven naar een samenleving waarin niemand meer wordt uitgesloten. Daarom leiden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op binnen de horeca en detailhandel. Het doel daarvan is om de persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en uitstroom naar betaald werk mogelijk te maken.  Wij geloven namelijk in werk voor iedereen en een arbeidsmarkt waar verschil heel gewoon is!

Het Blok Lichtenvoorde

Onze medewerkers

Onze bevlogen medewerkers kunnen vanwege bijzondere omstandigheden niet vanzelfsprekend een baan vinden en/of onderhouden. Het Blok werkt momenteel met gemiddeld twaalf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal van onze medewerkers hebben het doel om door te stromen naar een reguliere baan. Anderen blijven bij ons in Lichtenvoorde voor arbeidsmatige dagbesteding.
Natalie
Maud
Cindy klein Ikink
Marijke
Het Blok

Waardevol werk

Ben jij op zoek naar arbeidsmatige dagbesteding of een leerwerkplek in Lichtenvoorde? Het Blok biedt jou waardevol werk!

Samen met de kok bereid je dagelijks heerlijke verse soepen, sauzen, chutneys, belegde broodjes en andere lekkernijen. Je leert van onze kok de kneepjes van het vak! Samen met onze professionals zorg jij voor een glimlach op de gezichten van onze gasten. Je zet heerlijke koffies, neemt bestellingen op, serveert eten en drinken en schept lekkere bolletjes boerenijs.

Lunchroom Lichtenvoorde
Dagbesteding Lichtenvoorde
Sta je liever niet zo op de voorgrond? Je kunt ook andere werkzaamheden doen die minstens zo belangrijk zijn. Denk hierbij aan boodschappen doen, koelingen vullen en bestek poleren. Maar ook groente en fruit schillen en snijden, schoonmaken etc. Ben je liever creatief bezig? Ook dat kan bij Het Blok. Je kunt helpen bij het inpakken van cadeaus, servies beschilderen, gebaksdozen versieren, meubels opknappen en nog veel meer.

Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en wensen! Graag coachen we jou bij het zetten van een volgende stap.

Erkend leer- en werkbedrijf

Het Blok in Lichtenvoorde is een erkend leer- en werkbedrijf. Door stages en leerbanen aan te bieden leveren we een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

We begeleiden studenten van de volgende opleidingen:

  • Entree: Assistent dienstverlening en zorg
  • Entree: Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
  • Horeca en bakkerij: Gastheer/-vrouw
  • VMBO leerwerktraject / Boris: Horeca, bakkerij en recreatie

Het Blok in Lichtenvoorde is een fijne omgeving om werkervaring op te doen of stage te lopen. Als stagiaire help je mee in de keuken, bedien je onze gasten, werk je in onze winkel, begeleid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en denk en beslis je mee over allerlei ontwikkelingen. Je wordt begeleidt door ervaren professionals.

Studenten hebben een frisse kijk en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten mee. Dit vinden wij leuk want samen bouwen we aan de toekomst! Heb je interesse in een stageplaats bij Het Blok in Lichtenvoorde? Neem dan contact met ons op.

Vrijwilligers

Vrijwilligers worden ook wel ‘het cement’ van de samenleving genoemd! Dit is niet voor niets. Vrijwilligers zijn mensen die zich ten behoeve van anderen of de samenleving met veel passie en plezier inzetten en zijn hierdoor onmisbaar. Als vrijwilliger van Het Blok zorg je voor extra gezelligheid, maak je dingen mogelijk die belangrijk zijn voor onze medewerkers en draag je bij aan (vernieuwde) activiteiten. Als je interesse hebt om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Blok, dan horen we graag van je!
Dagbesteding Lichtenvoorde

Vacatures

Lijkt het jou leuk om te werken bij Het Blok? Neem dan een kijkje bij onze vacatures. Ook als we geen vacature hebben mag je ons benaderen. Wij hebben op dit moment de volgende vacature openstaan:
Met elkaar

Wij zijn dol op samenwerken! Heb je een goed idee en kun je je helemaal vinden in onze missie en visie? Neem dan contact met ons op via: info@hetbloklichtenvoorde.nl en wie weet komen we met elkaar verder.

Met een financiële bijdrage, kennis en kunde van onze partners kunnen wij onze start-up laten groeien waardoor we samen blijvend een bijdrage leveren aan persoonlijke ontwikkeling, arbeidsparticipatie en een samenleving waarin niemand meer wordt uitgesloten.

Het Blok Lichtenvoorde
Annelijne

Annelijne

“Bij Het Blok sta ik in de keuken. Hier leer ik om mijn energie te verdelen en de balans te behouden. Ik kan heel hard werken, maar moet oppassen dat ik niet té hard ga, want ik raak snel overprikkeld. Dat gaat steeds beter: ik begon hier met een paar uurtjes per week en heb dat inmiddels opgebouwd tot drie dagen. Wat Het Blok doet is bijna wonderlijk!”
Marloes van den Berg

Marloes

“Bij Het Blok is iedereen welkom, wat je verhaal of achtergrond ook is. We bieden mensen een veilige plek om (weer) te wennen aan het werkleven, of om gewoon iets leuks of nuttigs te doen met anderen. Met Het Blok hopen we bij te dragen aan een socialere, inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en waarin iedereen kan meekomen. Ook als je je om wat voor reden dan ook soms een vreemde vogel voelt. Uiteindelijk zijn we toch met z’n allen een stelletje vreemde vogels bij elkaar? ;-)”
Femke

Femke

“Of we nu gaan knutselen, koekjes bakken of appels schillen; ik vind alles wat we bij Het Blok doen leuk. Ik ben een creabea én een koekenbakker. Soms plaatsen we een foto op Facebook waarop ik te zien ben met zelfgebakken koekjes. Zegt mijn vriend: ‘Heb je weer koekjes gebakken?’ Haha!”
Arenda

Arenda

“Ik begin het liefst vroeg, dan kan ik in alle rust de horecavoorbereidingen doen. Ik zet bijvoorbeeld het terras klaar en sorteer het bestek. Iedereen doet hier z’n eigen ding en kan doen waar die goed in is. Daardoor voel ik me op mijn plek. Er was een tijdje een bejaard stel dat hier vaak kwam koffiedrinken, altijd op hun vaste plekje met hun vaste bestelling. Ze genoten ervan om te zien hoe we hier bij Het Blok met elkaar werken. Dat vond ik dan weer heel erg mooi.”
Sevim

Sevim

“Bij Het Blok heb ik ontdekt dat ik het heel leuk vind om in de horeca te werken. Wat ik het liefste doe is koffie en thee serveren en drinken klaarmaken en brengen. Maar ik vind het ook leuk om bijvoorbeeld met Marijke naar de groothandel te gaan, dat is altijd gezellig. En kletsen en lachen met collega’s natuurlijk: we hebben hier veel lol met elkaar.”
Marieke

Marieke

“Ik ben echt van het sociale: een vol terras vind ik het leukste wat er is. Maar ook in de keuken kan ik m’n ding doen, ik vind het bijvoorbeeld leuk om de borden mooi op te maken. Komt vast omdat mijn broer kok is. Veel gasten zeggen dat ze het hier zo leuk vinden en dat ze verrast zijn over het concept. Van die reacties word ik blij. De sfeer hier ís ook gewoon heel fijn. Je mag echt jezelf zijn, ook als je je ‘anders’ voelt.”
Ulrike

Ulrike

“Bij Het Blok zorgen we er samen voor dat we onze gasten iets moois bezorgen. Als kok zie ik dat dat de mensen die hier werken goed doet; ze bloeien op omdat ze weer ergens aan kunnen bijdragen. We zijn hier hartstikke open en eerlijk naar elkaar; alles mag er zijn. Iedereen is welkom en je mag doen waar je goed in bent. Na een dag bij Het Blok ga ik dan ook altijd met een voldaan gevoel naar huis.”

openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:30 - 17:00
  • Woensdag 09:30 - 17:00
  • Donderdag 09:30 - 17:00
  • Vrijdag 09:30 - 20:00
  • Zaterdag 09:30 - 17:00
  • Zondag Gesloten
  • Koopzondag 12:00 - 17:00

Reserveren

openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:30 - 17:00
  • Woensdag 09:30 - 17:00
  • Donderdag 09:30 - 17:00
  • Vrijdag 09:30 - 20:00
  • Zaterdag 09:30 - 17:00
  • Zondag Gesloten
  • Koopzondag 12:00 - 17:00

openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 09:30 - 17:00
  • Woensdag 09:30 - 17:00
  • Donderdag 09:30 - 17:00
  • Vrijdag 09:30 - 20:00
  • Zaterdag 09:30 - 17:00
  • Zondag Gesloten
  • Koopzondag 12:00 - 17:00

Ontbijt

(van 9.30 tot 11:00 uur)

  • Ontbijtplank ⓥ 10.25

    Met koffie of thee, verse sinaasappelsap, verse croissant, belegd broodje en een miniyoghurt

Broodjes

(tot 15:30 uur)

  • Hamerhoen 12.50

    Italiaanse bol, sla, tomaat, hamburger, bacon, cheddarkaas en knoflooksaus

  • Koekoek ⓥ 8.50

    Toendrabrood, sla, jong belegen kaas en rode uienchutney

  • Geelgors ⓥ ⓥ 9.50

    Toendrabrood, sla, gegrilde groenten en geitenkaas

  • Zeekoet 10.50

    Leeuwenbrood, sla, zalm, komkommerlinten, kappertjes en kruidenroomkaas

  • Purpergaai 9.50

    Leeuwenbrood, sla, pulled chicken, wittekoolsalade en srirachamayonaise

  • Wulp 9.50

    Wrap van de maand; vraag onze medewerkers naar het lekkers van deze maand.

  • Matkop 9.50

    Broodje van de maand; vraag onze medewerkers naar het lekkers van deze maand.

  • Kiekendief (2 personen) ⓥ 10.50 p.p.

    Een plankje met lekkernijen van de kaart, waaronder: een soepje, broodje en een salade

Tosti's

(keuze uit leeuwen- of toendrabrood)

  • Huismus 5.75

    Tosti ham en kaas

  • Harpij 6.75

    Tosti Hawaï, met kaas, achterham en ananas

  • Chimango 7.75

    Tosti met gekruid gehakt, kaas en chilisaus

  • Mulga ⓥ ⓥ 7.75

    Tosti met gegrilde groenten, muhammara, ui en rucola

  • Groenling 7.75

    Tosti met geitenkaas, appel, walnoten en honing

Salades

  • Postduif ⓥ 12.50

    Diverse soorten sla, pompoen, zongedroogde tomaatjes, rode ui, walnoten, gegrilde paddenstoelen en een groene kruidendressing

Soep

  • Soep van de dag ⓥ 6.75

    Geserveerd met brood en kruidenboter

  • Weckpotje soep 3.75

    Een lekker warm voorafje

Yoghurt

  • Griel 7.50

    Griekse yoghurt met vers fruit, aardbeiensaus en zelfgemaakte granola

Zoet

  • Vers gebakken brownie 3.50

  • Overheerlijke appelplaatkoek 3.50
  • Taart 3.75

    Vraag onze medewerkers wat we vandaag hebben gebakken

  • Vegan taart ⓥ ⓥ 3.75
  • Glutenvrij gebak 3.75
  • Cupcake 2,00
  • Koek/Cake 1,50
  • Stroopwafel naturel 2,50
  • Stroopwafel met topping 3,50

Borrelplank

  • Borrelplank 13.75

    Kaas, chorizo, borrelnootjes, kaasstengels, wraps en brood met dips

  • Broodplank 7,50

    Gegratineerd breekbrood met kruidenboter, knoflooksaus en tomatensalsa

  • Nacho's 7,75

    Tortillachips met kaas, knoflooksaus, chilisaus en tomatensalsa

Annelijne

Het verhaal van Annelijne

“Bij Het Blok sta ik in de keuken. Hier leer ik om mijn energie te verdelen en de balans te behouden. Ik kan heel hard werken, maar moet oppassen dat ik niet té hard ga, want ik raak snel overprikkeld. Dat gaat steeds beter: ik begon hier met een paar uurtjes per week en heb dat inmiddels opgebouwd tot drie dagen. Wat Het Blok doet is bijna wonderlijk!”

“Vroeger al vond ik het leuk om te koken, om iets lekkers voor een ander klaar te maken. Bij Het Blok verzorg ik samen met Ulrike de lunches en maak ik het gebak klaar. Ze leert me de kleine dingetjes die bij het koken belangrijk zijn. Ik vind het prettig dat ik in de keuken zonder al te veel prikkels mijn eigen ding kan doen. Daar word ik rustig van.

Voordat ik bij Het Blok aan de slag ging lukte het me niet om te werken vanwege stress en paniek. Ook een opleiding volgen is voor mij moeilijk vanwege mijn dyslexie. Bij Het Blok leer ik om mijn energie te verdelen en de balans te behouden. Ik kan heel hard werken, maar moet oppassen dat ik niet té hard ga, want ik raak snel overprikkeld. Dat gaat steeds beter: ik begon hier met een paar uurtjes per week en heb dat inmiddels opgebouwd tot drie dagen.

Als ik ‘s ochtends op mijn werk kom, deel ik hoe het met me gaat. Even inchecken en kletsen over wat me bezighoudt. Heb ik een mindere dag, dan is dat niet erg; ook dat gevoel mag er zijn. Ik heb het idee dat ik hier helemaal mezelf kan zijn en dat geeft me vertrouwen. Zijn wie je bent en voelen wat je voelt; daar krijg je hier de ruimte voor.

Stapje voor stapje krijg ik het vertrouwen in mezelf terug, en daarmee ook in mijn toekomst. Al vind ik het nog wel moeilijk om over mijn toekomstperspectief na te denken. Ik heb altijd graag in de zorg willen werken, maar dat wordt lastig zonder diploma. Gelukkig voel ik me momenteel bij Het Blok thuis. De druk ligt hier minder hoog, het is fijn om te weten dat er iemand is die met je meekijkt. Fouten maken mag, iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Ik vind hier de uitdaging die ik nodig heb, maar dan wel op mijn tempo.

Wie je ook bent en wat je verhaal ook is: bij Het Blok is iedereen heel erg welkom. Dat voel je meteen als je bij ons binnenkomt. Niks is gek, alles mag er zijn. Wat Het Blok doet is bijna wonderlijk!”

Marijke

Marijke

“Toen ik voor de eerste keer bij Het Blok kwam kon mijn dag niet meer stuk. Ik voelde me meteen thuis. Je kunt hier van alles leren: bedienen, koffie en thee klaarmaken, helpen in de keuken, maar ook creatieve dingen zoals tulpen vouwen van papier. In de taxi naar Het Blok toe is het al feest, dan zetten we de muziek hard aan. Heel leuk vind ik dat.”